close menu

Zondag 22-03-2020: We zijn nu een week gesloten. Dat zal niet veranderen.

Het RIVM adviseert ons allemaal 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Tot onze verbazing mogen kapsalons wel geopend blijven. In onze ogen onverantwoord en onmogelijk. Immers, ons werk vindt juist plaats binnen die 1,5 meter en we raken de mensen zelfs aan. Er is geen 'ja, maar...' die dat goed kan praten.

Wij zijn ook werkgever. Als werkgever hebben wij momenteel twee keuzes:
open voor de poen of dicht voor de veiligheid.

Een tussenstation willen wij voor dit virus niet zijn, dus kiezen wij voor dicht.
Ons gevoel en verdriet vertellen soms wat anders. Als we zien dat mensen die 1,5 meter afstand massaal negeren, dan kunnen wij toch ook gewoon open? Ons verstand verslaat dit gevoel. Door te sluiten doen we in ieder geval ons best om besmetting via onze salon te voorkomen. Dit is onze morele verplichting en voorkomen is beter dan genezen. 

We begroeten u graag over een tijdje in goede gezondheid in onze salon. En dat mag u wat ons betreft daarna veel vaker herhalen. Liever dat, dan dat u aankomende week (of weken) in deze gevaarlijke tijd voor het laatst bij ons bent geweest en wij achteraf niet hoeven te zeggen: 'hadden we maar...'

 


Dinsdag 17-03-20: Groepsimmuniteit. Een ijzersterke gedachte. Overlevingsstrategie! Of toch niet?

Gisteren hebben wij de haarstudio-lockdown vrijwillig toegepast en dat zal voorlopig zo blijven. Die tijd gebruiken wij om rustig te bekijken hoe alles zich ontwikkelt. Maar de term 'groepsimmuniteit' houdt ons behoorlijk bezig.

Gelukkig wordt dat al volledig toegepast aan de overkant van onze haarstudio, bij de Appie. Rijen dik bij de kassa. Dat is wellicht een overkill aan goeie wil om groepsimmuniteit op te bouwen. Ergens in die rij staat iemand die niet de nodige weerstand heeft en wellicht buiten de groep valt die de groepsimmuniteit moet versterken. Met alle gevolgen van dien.

Gedoseerd en gecontroleerd, dat is waar wij aan denken.
We hebben nu COVID-19. Wat hebben we volgend jaar? Weer een lockdown als gevolg. Permanent dan, als we niet oppassen.
Discipline, weerstand opbouwen, een schild vormen en de zwakkeren beschermen. Er is geen andere manier, of wachten op een vaccin. Maar dat wachten hè...

Over permanent gesproken. Als het lang duurt, zo'n haarstudio-lockdown, dan lopen er straks vast zat mensen rond die spontaan een permanent ontwikkelen. Een soort oermensen, sterk, maar wel een beetje uit de tijd. Dat willen we als haarstudio natuurlijk ook niet.

Stop COVID-19. Stay home, stay safe, or... challenge the bastard? Hmmmm... Lastig hoor.

Wordt vervolgd. Veel wijsheid en kracht toegewenst! Groet van Barry en Monique.
 


Maandag 16-03-20: Monique's Haarstudio is tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus


Beste allemaal!

Officieel zijn wij (nog) niet verplicht de deuren van onze kapsalon te sluiten. Echter, gevoelsmatig zijn wij dat wel. Wij zullen daarom tot minimaal 6 april gesloten zijn.

De veiligheid van onze klanten en ons personeel staat bij ons hoger op het prioriteitenlijstje dan het halen van wat voor omzet dan ook. Vanmiddag proberen wij de gemaakte afspraken af te bellen. Lukt dat niet, dan bij deze onze excuses.

Op het moment dat het weer verantwoord is om naar onze haarstudio te komen, dan zullen wij dat via facebook en onze website kenbaar maken. Wij wensen iedereen voor de komende tijd heel veel sterkte, gezondheid en vooral wijsheid toe!

Monique's Haarstudio 

Monique's Haarstudio 
Nevenvestiging van IMT Projects V.O.F.

Meenthof 28, Kortenhoef
Telefoon: 035-6560960
E-mail: info@moniqueshaarstudio.nl
* Gratis parkeren

ING-bank: NL87 INGB 0005 9341 75
KvK-nr: 59785586
BTW-nr: NL853643428B01
Privacy policy​​​​​​​